VGT Review: WRC 10

Vroeger speelde ik vaak Colin McRae Rally en daar had ik altijd enorm veel plezier in. Zelfs mijn vader speelde vroeger deze games samen met mij op de PlayStation. Tegenwoordig speel ik meer de arcade games zoals Forza Horizon. Tijdens het spelen van WRC 10 kreeg ik het oude gevoel van rally rijden weer terug.

Zon, sneeuw en bossen

Als je van veel keuze houdt dan is WRC 10 de game voor jou. Je hebt in WRC 10 de keuze uit alle bekende parcours van het 2021 kampioenschap en kunt hierin naar hartenlust alles aanpassen zoals jij het graag wilt hebben. Wil je graag in Portugal in de sneeuw rijden? Done! Rijd jij liever met je rally auto door Monaco in de sneeuw? Done! Alles is mogelijk in WRC 10 en dat maakt de game enorm veelzijdig.

Geen muziek in je oren, maar je co-piloot

De afgelopen tijd heb ik veel uren besteed in Forza Horizon 5 en daar is de muziek een groot onderdeel van de ervaring. In WRC 10 is er geen muziek als je aan het rijden bent, maar praat je co-piloot gedurende de rit je oren van je kop. “Caution, hard break for hairpin left” zijn één van de vele teksten die je co-piloot aan je doorgeeft. Aan het begin denk je wellicht; lekker irritant dit heel de tijd in mijn oor. Maar na enige tijd spelen ga je het steeds meer waarderen en heb je er ook echt iets aan. Voordat jij de bocht ziet heeft je co-piloot al geroepen “sharp right” en dat is toch een stuk beter dan het publiek in rijden met je wagen. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf de rol van de co-piloot op je te nemen. Je krijgt dan een kaart te zien en moet de bestuurder helpen om door het parcours te racen.

Van rookie naar pro

Net zoals in WRC 9 is in het nieuwe deel WRC 10 ook een carrière modus ingebouwd. De carrière bestaat het merendeel aan bekende elementen uit de eerdere delen wat er voor zorgt dat je snel je weg vind in alle menu’s. Het doel in deze modus is om je als rookie rally driver om te toveren in een echte pro. De pro die alle hoeken en gaten van elk parcours uit zijn hoofd kent. Het uiteindelijke doel is om het kampioenschap op je naam te schrijven.

Je komt bij een team je moet racen en je team ook instructies geven. Het selecteren van verschillende events op de kalender, je skills upgraden via een speciale skilltree. Na het constant racen kun je ook deelnemen aan trainingen en testen van fabrikanten. Dit levert je ook weer geld en ervaringspunten op om je team verder uit breiden.

Moeilijk!

Ik ben zelf geen professioneel rally coureur, dus de learning curve bij WRC 10 was voor mij enorm hoog. Zeker na het spelen van vooral arcade race games. Gelukkig vraagt de game je voordat je nog maar één centimeter hebt gereden om je skill niveau. Dit zorgt ervoor dat WRC 10 weet dat je of heel goed bent in simulatie games of net als mij heel slecht. Het duurde mij enige tijd voordat ik een parcours zonder om de meter te crashen had voltooid. Het gevoel wat je hebt als dit eindelijk lukt, is fantastisch. Heb je de andere delen van WRC gespeeld dan zul je in dit deel zonder problemen aan de slag kunnen.

Grafische zeer sterk

De auto’s en omgevingen in WRC 10 zijn extreem gedetailleerd en alles komt goed tot zijn recht. Ik heb de game op de Xbox Series S gespeeld en daar heb je de keuze uit drie verschillende grafische modi. Je kunt ervoor kiezen de game in 120fps te spelen, maar dan is de grafische kwaliteit iets teruggeschroefd. Speel je liever op 60fps, maar wel met iets hogere grafische instellingen dan kun je de balanced mode kiezen. Tot slot is er nog een derde optie waarin de game op 30fps draait en de resolutie naar 1440P wordt gezet. Ik raad deze modus zelf af, omdat je in WRC 10 zo snel moet schakelen tussen bochten, remmen en gas dat de ervaring op 30fps echt stukken minder is. In elke modus blijft de game er goed uit zien.

Recensie op: Xbox Series X|S.
Ook beschikbaar op: PlayStation 4/5, Xbox One, PC en vanaf maart 2022 op de Nintendo Switch

ComputerComputer

VGT Review: WRC 10

Vroeger speelde ik vaak Colin McRae Rally en daar had ik altijd enorm veel plezier in. Zelfs mijn vader speelde vroeger deze games samen met mij op de PlayStation. Tegenwoordig speel ik meer de arcade games zoals Forza Horizon. Tijdens het spelen van WRC 10 kreeg ik het oude gevoel van rally rijden weer terug.

Zon, sneeuw en bossen

Als je van veel keuze houdt dan is WRC 10 de game voor jou. Je hebt in WRC 10 de keuze uit alle bekende parcours van het 2021 kampioenschap en kunt hierin naar hartenlust alles aanpassen zoals jij het graag wilt hebben. Wil je graag in Portugal in de sneeuw rijden? Done! Rijd jij liever met je rally auto door Monaco in de sneeuw? Done! Alles is mogelijk in WRC 10 en dat maakt de game enorm veelzijdig.

Geen muziek in je oren, maar je co-piloot

De afgelopen tijd heb ik veel uren besteed in Forza Horizon 5 en daar is de muziek een groot onderdeel van de ervaring. In WRC 10 is er geen muziek als je aan het rijden bent, maar praat je co-piloot gedurende de rit je oren van je kop. “Caution, hard break for hairpin left” zijn één van de vele teksten die je co-piloot aan je doorgeeft. Aan het begin denk je wellicht; lekker irritant dit heel de tijd in mijn oor. Maar na enige tijd spelen ga je het steeds meer waarderen en heb je er ook echt iets aan. Voordat jij de bocht ziet heeft je co-piloot al geroepen “sharp right” en dat is toch een stuk beter dan het publiek in rijden met je wagen. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf de rol van de co-piloot op je te nemen. Je krijgt dan een kaart te zien en moet de bestuurder helpen om door het parcours te racen.

Van rookie naar pro

Net zoals in WRC 9 is in het nieuwe deel WRC 10 ook een carrière modus ingebouwd. De carrière bestaat het merendeel aan bekende elementen uit de eerdere delen wat er voor zorgt dat je snel je weg vind in alle menu’s. Het doel in deze modus is om je als rookie rally driver om te toveren in een echte pro. De pro die alle hoeken en gaten van elk parcours uit zijn hoofd kent. Het uiteindelijke doel is om het kampioenschap op je naam te schrijven.

Je komt bij een team je moet racen en je team ook instructies geven. Het selecteren van verschillende events op de kalender, je skills upgraden via een speciale skilltree. Na het constant racen kun je ook deelnemen aan trainingen en testen van fabrikanten. Dit levert je ook weer geld en ervaringspunten op om je team verder uit breiden.

Moeilijk!

Ik ben zelf geen professioneel rally coureur, dus de learning curve bij WRC 10 was voor mij enorm hoog. Zeker na het spelen van vooral arcade race games. Gelukkig vraagt de game je voordat je nog maar één centimeter hebt gereden om je skill niveau. Dit zorgt ervoor dat WRC 10 weet dat je of heel goed bent in simulatie games of net als mij heel slecht. Het duurde mij enige tijd voordat ik een parcours zonder om de meter te crashen had voltooid. Het gevoel wat je hebt als dit eindelijk lukt, is fantastisch. Heb je de andere delen van WRC gespeeld dan zul je in dit deel zonder problemen aan de slag kunnen.

Grafische zeer sterk

De auto’s en omgevingen in WRC 10 zijn extreem gedetailleerd en alles komt goed tot zijn recht. Ik heb de game op de Xbox Series S gespeeld en daar heb je de keuze uit drie verschillende grafische modi. Je kunt ervoor kiezen de game in 120fps te spelen, maar dan is de grafische kwaliteit iets teruggeschroefd. Speel je liever op 60fps, maar wel met iets hogere grafische instellingen dan kun je de balanced mode kiezen. Tot slot is er nog een derde optie waarin de game op 30fps draait en de resolutie naar 1440P wordt gezet. Ik raad deze modus zelf af, omdat je in WRC 10 zo snel moet schakelen tussen bochten, remmen en gas dat de ervaring op 30fps echt stukken minder is. In elke modus blijft de game er goed uit zien.

Recensie op: Xbox Series X|S.
Ook beschikbaar op: PlayStation 4/5, Xbox One, PC en vanaf maart 2022 op de Nintendo Switch

Conclusie

VGT Review: WRC 10

WRC 10 is voor mij de één van de weinige simulatie racing games waar ik mij goed mee heb vermaakt. Daarnaast ziet de game er ook nog erg goed uit op de next-gen consoles. Ben jij een groot fan van simulatie racing games dan is WRC 10 zeker een aanrader!
8

ANDERE RECENSIES |

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties