Gran Turismo 7 en FIFA niet meer te koop in Rusland

Sony heeft besloten om Gran Turismo 7 niet meer op de Playstation Store te verkopen in Rusland. Dit naar aanleiding van de oorlog welke Rusland momenteel voert tegen Oekraïne. Sony heeft dit nog niet officieel bevestigid, maar de game pagina op de Russische Playstation Store geeft nu aan “Release datum in afwachting van bevestiging.” De zet komt nadat andere bedrijven al hun verkoop hebben gestaakt in steun voor Oekraïne.

Microsoft is inmiddels ook gestopt met de verkoop van hun producten in Rusland en CD Projekt heeft ook de verkoop gestaakt.

“Het hele CD Projekt team staat pal achter de bevolking van Oekraïne,” luidt de verklaring. “Hoewel we geen politieke entiteit zijn die in staat is om direct invloed uit te oefenen op staatszaken, en dat ook niet ambiëren, geloven we wel dat commerciële entiteiten, wanneer ze verenigd zijn, de kracht hebben om wereldwijde verandering te inspireren in de harten en geesten van gewone mensen.

“We weten dat spelers in Rusland en Wit-Rusland, individuen die niets te maken hebben met de invasie van Oekraïne, de gevolgen zullen ondervinden van deze beslissing, maar met deze actie willen we de wereldgemeenschap verder aansporen om te spreken over wat er gaande is in het hart van Europa.”

Electronic Arts heeft er ook voor gekozen om alle Russische clubs uit FIFA games te halen zoals FIFA 22, FIFA Online en FIFA Mobile. Ze zijn ook aan het nadenken om eventueel de games op een andere manier te veranderen. Naast dit heeft EA ook de verkoop van hun games en content inclusief FIFA points en DLC pakketten gestaakt.

GamesGames

Gran Turismo 7 en FIFA niet meer te koop in Rusland

Sony heeft besloten om Gran Turismo 7 niet meer op de Playstation Store te verkopen in Rusland. Dit naar aanleiding van de oorlog welke Rusland momenteel voert tegen Oekraïne. Sony heeft dit nog niet officieel bevestigid, maar de game pagina op de Russische Playstation Store geeft nu aan “Release datum in afwachting van bevestiging.” De zet komt nadat andere bedrijven al hun verkoop hebben gestaakt in steun voor Oekraïne.

Microsoft is inmiddels ook gestopt met de verkoop van hun producten in Rusland en CD Projekt heeft ook de verkoop gestaakt.

“Het hele CD Projekt team staat pal achter de bevolking van Oekraïne,” luidt de verklaring. “Hoewel we geen politieke entiteit zijn die in staat is om direct invloed uit te oefenen op staatszaken, en dat ook niet ambiëren, geloven we wel dat commerciële entiteiten, wanneer ze verenigd zijn, de kracht hebben om wereldwijde verandering te inspireren in de harten en geesten van gewone mensen.

“We weten dat spelers in Rusland en Wit-Rusland, individuen die niets te maken hebben met de invasie van Oekraïne, de gevolgen zullen ondervinden van deze beslissing, maar met deze actie willen we de wereldgemeenschap verder aansporen om te spreken over wat er gaande is in het hart van Europa.”

Electronic Arts heeft er ook voor gekozen om alle Russische clubs uit FIFA games te halen zoals FIFA 22, FIFA Online en FIFA Mobile. Ze zijn ook aan het nadenken om eventueel de games op een andere manier te veranderen. Naast dit heeft EA ook de verkoop van hun games en content inclusief FIFA points en DLC pakketten gestaakt.

MEER NIEUWS |

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties