IGN Review: Elvis

Baz Luhrmann’s Elvis is een duizelingwekkende en soms zelfs overweldigende kroniek van het rockicoon. Austin Butler is een ster als Elvis, hij geeft alles in elke scène. Tom Hanks speelt slim tegen de regels in als de manipulatieve en hebzuchtige Colonel Parker. Hoewel de ondersteunende cast niet zoveel dimensies krijgt als in bijvoorbeeld een TV miniserie, vertelt Luhrmann Presley’s verhaal op een grote schaal die alleen geschikt is voor het grote scherm, met een epische en toch intieme maalstroom van emoties, muziek, ideeën en eye candy.

Het ademloze tempo van de film past misschien bij de hectische levensstijl van een rockster, maar het kan zich ook te snel voorbij noodzakelijke momenten van dramatische reflectie gaan. Baz Luhrmann’s Elvis is een wilde rit, duidelijk gemaakt met een grote liefde voor zijn onderwerp, en die ijver voor het vastleggen van Presley’s menselijkheid, zowel door de regisseur als door de ster, weegt uiteindelijk op tegen de excessen en tekortkomingen van de film. Elvis ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. Hij opent in de bioscoop op 24 juni 2022.

Review door IGN.

GamesGames

IGN Review: Elvis

Baz Luhrmann’s Elvis is een duizelingwekkende en soms zelfs overweldigende kroniek van het rockicoon. Austin Butler is een ster als Elvis, hij geeft alles in elke scène. Tom Hanks speelt slim tegen de regels in als de manipulatieve en hebzuchtige Colonel Parker. Hoewel de ondersteunende cast niet zoveel dimensies krijgt als in bijvoorbeeld een TV miniserie, vertelt Luhrmann Presley’s verhaal op een grote schaal die alleen geschikt is voor het grote scherm, met een epische en toch intieme maalstroom van emoties, muziek, ideeën en eye candy.

Het ademloze tempo van de film past misschien bij de hectische levensstijl van een rockster, maar het kan zich ook te snel voorbij noodzakelijke momenten van dramatische reflectie gaan. Baz Luhrmann’s Elvis is een wilde rit, duidelijk gemaakt met een grote liefde voor zijn onderwerp, en die ijver voor het vastleggen van Presley’s menselijkheid, zowel door de regisseur als door de ster, weegt uiteindelijk op tegen de excessen en tekortkomingen van de film. Elvis ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. Hij opent in de bioscoop op 24 juni 2022.

Review door IGN.

MEER NIEUWS |

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties