Onze favoriete games van de eerste helft van 2022!

Het is alweer juli en dat betekend dat het tijd is voor een mooi lijstje met de favoriete games van de redactie. Lees snel onze favoriete game van de afgelopen zes maanden en laat in de reacties achter welke game jij het tofst vond dit jaar.


Marije
Horizon Forbidden West
Releasedate : 18 februari 2022

Sinds het eerste deel van Horizon ben ik echt een grote fan. Na het zien van de eerste trailer was ik meteen enthousiast en wist ik meteen dat ik deze game wilde hebben. Ik was daarom ook super blij toen ik van mijn vriend de Horizon Forbidden West Special Edition kreeg. Deze Special Edition bevat een prachtig mini art boek van Horizon Forbidden West. Ik verzamel graag artwork van mijn favorieten games dus hier was ik heel blij mee. 

Het verhaal start ongeveer een half jaar na het eerste deel en Aloy is op zoek naar de oplossing voor de rode plaag, die langzaam de biosfeer van de aarde aantast. De opening scene was adembenemend, het prachtige landschap en de indrukwekkende machines lijken bijna levensecht. De map was iets groter dan het vorige spel en het landschap was meer divers, dit zorgde er voor dat het spel uitdagender is dan het vorige deel.

Horizon Forbidden West bevat veel nieuwe machines, die nog indrukwekkendere zijn dan de in Zero Dawn. Mijn favoriete machines zijn de Clawstriders en de Sunwing, de laatstgenoemde is echt een toffe machine. Dit is de machine waarmee je kunt vliegen en de prachtige wereld van Horizon vanuit de lucht kan zien. 

Niet alleen kun je het prachtige luchtruim van Horizon ontdekken maar ook de onderwaterwereld. Je kunt duiken in diepe grotten, zwemmen in de zee en levensechte tropische rivieren. Ik kan zelf eindeloos rondlopen in de wereld van Horizon Forbidden West, je ziet elke keer wel iets nieuws.

Ook de muziek van Horizon Forbidden West is heel erg mooi. De opzwepende muziek als je tegen machines vecht of de rustige klanken als je in de wereld rondreist op de Clawstrider, het maakt voor mij de game echt af.
Ik ben op dit moment nog bezig het spel uit te spelen, maar er is nog zoveel om te ontdekken. In de woestijnen zoekend naar verborgen schatten in de ruïnes van Las Vegas, tegen onderwater machines vechten in de wilde wateren, dwalen door de jungles van San Francisco en het beklimmen van bergen om er dan met je Sunwing er af te vliegen. Horizon Forbidden West is een prachtige film die je zeker een keer moet spelen. Ik ben er zeker nog maanden zoet mee.  

Jeroen
Pokémon Legends: Arceus
Releasedate : 28 januari 2022

Tekst: Gotta catch ‘em all in de nieuwe Pokémon Legends: Arceus. Het is jaren geleden dat ik echte goede Pokémon game heb gespeeld en dat was in de dagen van de Nintendo Game Boy en Nintendo Game Boy Color. Ik was erg blij dat er een open wereld Pokémon werd aangekondigd in de vorm van Pokémon Legends: Arceus.

Toen ik voor het eerst de game opstartte schrok ik wel even. Het is niet echt de mooiste game die ik ooit heb gespeeld en is op sommige punten zelfs lelijk te noemen. Maar zodra ik steeds verder in verhaal van Arceus belandde boeide me de grafische kwaliteit niet zo. In de vorige Pokémon games zag je de Pokémon nauwelijks en werd je ineens opgeschrikt als je door het gras aan het lopen was. Gelukkig is dat in Pokémon Legends: Arceus anders en is het enorm tof om een Pokémon van ver al te zien lopen en er stiekem heen te sluipen in de hoop dat die je niet opmerkt zodat je de Pokémon kunt vangen. Het doel is immers om ze allemaal te vangen.

Het verhaal is niet boeiend genoeg om er echt je aandacht bij te houden. Het ging mij dan ook meer om zo snel alle gebieden vrij spelen zodat ik alle Pokémon rustig kon vangen. Je speelt op een gegeven moment ook mogelijkheden vrij om een Pokémon als voertuig te gebruiken. Dit is erg leuk gedaan en is zeker uniek in dit deel.

Is Pokémon Legends: Arceus de beste Pokémon game welke ik heb gespeeld? Nee dat niet, want niets kan tippen aan de old-school Pokémon Red en Blue op de Nintendo Game Boy. Maar dit is zeker wel een game welke je moet aanschaffen als je een Nintendo Switch bezit.

Jesper
Elden Ring
Releasedate : 25 februari 2022 

Als groot fan van de Soulsborne games zat ik met smart te wachten op de release van Elden Ring, de nieuwe, grote game van Miyazaki om weer dagen in te verdwalen en eindeloos te sterven. Een open world souls game, gaat dat wel goed? Gaat het niet te leeg voelen? Het heeft gelukkig al mijn verwachtingen overtroffen.

The Lands Between is een enorme wereld vol bossen, dungeons en geheimen, waar in iedere hoek wel iets speciaals te vinden is. Mijn reis begon als een Confessor. Deze class start met een zwaard en schild en kan incantation spells gebruiken, maar dat ging niet geheel vlekkeloos. Dankzij het flexibele skill point systeem, waarmee je al je skillpoints kan resetten, heb ik de juiste build kunnen maken wat perfect aansloot op mijn speelstijl. Een greatsword met intelligence en extra health om meer schade te kunnen weerstaan was de juiste combo om zelfs de meest gevreesde bosses tegen de vloer te krijgen.
De vrijheid om te gaan waar je wilt en je eigen route te bepalen zorgt ervoor dat iedere speler een unieke reis ervaart en een persoonlijk avontuur beleeft. Ik wist zelf niet dat er een Tree Sentinel boss naast de uitgang van de tutorial loopt, en kwam hem uiteindelijk (na het lezen van gefrustreerde tweets) aan het einde van mijn avontuur tegen.
Uiteindelijk heeft de eerste playthrough 120 uur in beslag genomen en smaakte het naar meer.

Zoals gewoonlijk in de Soulsborne games gaat in New game plus (NG+) de moeilijkheidsgraad omhoog en werd het mijn doel om Elden Ring op de hoogstmogelijke difficulty, NG+7, uit te spelen. Op dit moment ben ik halverwege de laatste playthrough met bosses die mij in een klap neerslaan, dus het zal nog even spannend worden hoe dit avontuur zal eindigen. En ook al weet ik dat mijn doel bijna bereikt, in mijn hoofd plan ik alvast de volgende playthrough. Een nieuw karakter, een nieuwe build.

Elden Ring spookt na 7 playthroughs nog steeds door mijn hoofd en laat mij voorlopig nog niet los.
Twijfel je zelf over de game en durf je het niet aan vanwege de beruchte bosses en moeilijkheidsgraad?
Geef de game een kans. Er zijn een hoop manieren om te spelen, zoals via summons, player vs player co-op, en geen enkele manier is verkeerd. Dit is een avontuur die je nog lang bij zal blijven.  

GamesGames

Onze favoriete games van de eerste helft van 2022!

Het is alweer juli en dat betekend dat het tijd is voor een mooi lijstje met de favoriete games van de redactie. Lees snel onze favoriete game van de afgelopen zes maanden en laat in de reacties achter welke game jij het tofst vond dit jaar.


Marije
Horizon Forbidden West
Releasedate : 18 februari 2022

Sinds het eerste deel van Horizon ben ik echt een grote fan. Na het zien van de eerste trailer was ik meteen enthousiast en wist ik meteen dat ik deze game wilde hebben. Ik was daarom ook super blij toen ik van mijn vriend de Horizon Forbidden West Special Edition kreeg. Deze Special Edition bevat een prachtig mini art boek van Horizon Forbidden West. Ik verzamel graag artwork van mijn favorieten games dus hier was ik heel blij mee. 

Het verhaal start ongeveer een half jaar na het eerste deel en Aloy is op zoek naar de oplossing voor de rode plaag, die langzaam de biosfeer van de aarde aantast. De opening scene was adembenemend, het prachtige landschap en de indrukwekkende machines lijken bijna levensecht. De map was iets groter dan het vorige spel en het landschap was meer divers, dit zorgde er voor dat het spel uitdagender is dan het vorige deel.

Horizon Forbidden West bevat veel nieuwe machines, die nog indrukwekkendere zijn dan de in Zero Dawn. Mijn favoriete machines zijn de Clawstriders en de Sunwing, de laatstgenoemde is echt een toffe machine. Dit is de machine waarmee je kunt vliegen en de prachtige wereld van Horizon vanuit de lucht kan zien. 

Niet alleen kun je het prachtige luchtruim van Horizon ontdekken maar ook de onderwaterwereld. Je kunt duiken in diepe grotten, zwemmen in de zee en levensechte tropische rivieren. Ik kan zelf eindeloos rondlopen in de wereld van Horizon Forbidden West, je ziet elke keer wel iets nieuws.

Ook de muziek van Horizon Forbidden West is heel erg mooi. De opzwepende muziek als je tegen machines vecht of de rustige klanken als je in de wereld rondreist op de Clawstrider, het maakt voor mij de game echt af.
Ik ben op dit moment nog bezig het spel uit te spelen, maar er is nog zoveel om te ontdekken. In de woestijnen zoekend naar verborgen schatten in de ruïnes van Las Vegas, tegen onderwater machines vechten in de wilde wateren, dwalen door de jungles van San Francisco en het beklimmen van bergen om er dan met je Sunwing er af te vliegen. Horizon Forbidden West is een prachtige film die je zeker een keer moet spelen. Ik ben er zeker nog maanden zoet mee.  

Jeroen
Pokémon Legends: Arceus
Releasedate : 28 januari 2022

Tekst: Gotta catch ‘em all in de nieuwe Pokémon Legends: Arceus. Het is jaren geleden dat ik echte goede Pokémon game heb gespeeld en dat was in de dagen van de Nintendo Game Boy en Nintendo Game Boy Color. Ik was erg blij dat er een open wereld Pokémon werd aangekondigd in de vorm van Pokémon Legends: Arceus.

Toen ik voor het eerst de game opstartte schrok ik wel even. Het is niet echt de mooiste game die ik ooit heb gespeeld en is op sommige punten zelfs lelijk te noemen. Maar zodra ik steeds verder in verhaal van Arceus belandde boeide me de grafische kwaliteit niet zo. In de vorige Pokémon games zag je de Pokémon nauwelijks en werd je ineens opgeschrikt als je door het gras aan het lopen was. Gelukkig is dat in Pokémon Legends: Arceus anders en is het enorm tof om een Pokémon van ver al te zien lopen en er stiekem heen te sluipen in de hoop dat die je niet opmerkt zodat je de Pokémon kunt vangen. Het doel is immers om ze allemaal te vangen.

Het verhaal is niet boeiend genoeg om er echt je aandacht bij te houden. Het ging mij dan ook meer om zo snel alle gebieden vrij spelen zodat ik alle Pokémon rustig kon vangen. Je speelt op een gegeven moment ook mogelijkheden vrij om een Pokémon als voertuig te gebruiken. Dit is erg leuk gedaan en is zeker uniek in dit deel.

Is Pokémon Legends: Arceus de beste Pokémon game welke ik heb gespeeld? Nee dat niet, want niets kan tippen aan de old-school Pokémon Red en Blue op de Nintendo Game Boy. Maar dit is zeker wel een game welke je moet aanschaffen als je een Nintendo Switch bezit.

Jesper
Elden Ring
Releasedate : 25 februari 2022 

Als groot fan van de Soulsborne games zat ik met smart te wachten op de release van Elden Ring, de nieuwe, grote game van Miyazaki om weer dagen in te verdwalen en eindeloos te sterven. Een open world souls game, gaat dat wel goed? Gaat het niet te leeg voelen? Het heeft gelukkig al mijn verwachtingen overtroffen.

The Lands Between is een enorme wereld vol bossen, dungeons en geheimen, waar in iedere hoek wel iets speciaals te vinden is. Mijn reis begon als een Confessor. Deze class start met een zwaard en schild en kan incantation spells gebruiken, maar dat ging niet geheel vlekkeloos. Dankzij het flexibele skill point systeem, waarmee je al je skillpoints kan resetten, heb ik de juiste build kunnen maken wat perfect aansloot op mijn speelstijl. Een greatsword met intelligence en extra health om meer schade te kunnen weerstaan was de juiste combo om zelfs de meest gevreesde bosses tegen de vloer te krijgen.
De vrijheid om te gaan waar je wilt en je eigen route te bepalen zorgt ervoor dat iedere speler een unieke reis ervaart en een persoonlijk avontuur beleeft. Ik wist zelf niet dat er een Tree Sentinel boss naast de uitgang van de tutorial loopt, en kwam hem uiteindelijk (na het lezen van gefrustreerde tweets) aan het einde van mijn avontuur tegen.
Uiteindelijk heeft de eerste playthrough 120 uur in beslag genomen en smaakte het naar meer.

Zoals gewoonlijk in de Soulsborne games gaat in New game plus (NG+) de moeilijkheidsgraad omhoog en werd het mijn doel om Elden Ring op de hoogstmogelijke difficulty, NG+7, uit te spelen. Op dit moment ben ik halverwege de laatste playthrough met bosses die mij in een klap neerslaan, dus het zal nog even spannend worden hoe dit avontuur zal eindigen. En ook al weet ik dat mijn doel bijna bereikt, in mijn hoofd plan ik alvast de volgende playthrough. Een nieuw karakter, een nieuwe build.

Elden Ring spookt na 7 playthroughs nog steeds door mijn hoofd en laat mij voorlopig nog niet los.
Twijfel je zelf over de game en durf je het niet aan vanwege de beruchte bosses en moeilijkheidsgraad?
Geef de game een kans. Er zijn een hoop manieren om te spelen, zoals via summons, player vs player co-op, en geen enkele manier is verkeerd. Dit is een avontuur die je nog lang bij zal blijven.  

MEER NIEUWS |

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties